Publicaties

Zonder afscheid - als het verkeer je gezin breekt 

zonder%20afscheid%20boek_0_0.jpg'Zonder afscheid' is een boek met aangrijpende getuigenissen van ouders, broers en zussen die een naaste hebben verloren door een verkeersongeval. Zij vertellen het verhaal achter de foto op de schoorsteenmantel, van de stoel die leeg blijft aan de eettafel of van de kinderkamer waarin het bed nooit meer wordt beslapen. Het is het verhaal over kinderen die “tot straks” zeggen maar nooit meer zullen thuiskomen. Verhalen vol pijn, woede, machteloosheid en onbeschrijfelijk verdriet.

Wim Geysen gaat het gesprek met de nabestaanden aan en fungeert als spreekbuis voor hun verdriet. In deze herwerkte uitgave van zijn boek heeft hij speciale aandacht voor het verlies van de broers en zussen. Vaak worden zij over het hoofd gezien, terwijl zo'n traumatisch verlies ook hun leven op zijn kop zet.

'Zonder afscheid' werd geschreven in nauwe samenwerking met de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen

Te bestellen bij OVK (info@ovk.be): € 18 (+ € 2 verzendingskosten) 

 

 

Geboorte van mijn kostbare leegte.Een ander leven na de dood van je kind. Reflecties van een moeder.

Op een regenachtige zaterdagochtend worden de ouders van Steven gewekt door de politie. Hun zoon is levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval. Dezelfde ochtend sterft Steven. Het leven van Guy en Christine stort in, een ander leven begint.

In dit boek vertelt Christine Haegeman haar beleving op dit pad van rouw. Een zoektocht naar manieren om om te gaan met het verdriet. Het werd een boek dat onder je huid kruipt. Maar ook een  boek van hoop en zingeving in het leven na de dood van je kind. Zij wil via dit boek haar verhaal delen met andere ouders die hun kind, om welke reden en op welke leeftijd ook, moesten afgeven. Met vrienden en familie van lotgenoten, omdat het voor hen vaak totaal onmogelijk is om een beeld te vormen wat er met je gebeurt als je een kind verliest. Met hulpverleners die mee in haar hart en hoofd mogen kijken, in de hoop dat het hen kan helpen als zij anderen ondersteunen in hun verwerkingsproces.

‘Geboorte van mijn kostbare leegte’ is een boek van OVK-lid Christine Haegeman.

Prijs: € 15 (+ € 2 verzendingskosten)

Te bestellen op info@ovk.be of 02 427 75 00. 

 

DVD: Afscheid nemen bestaat niet/Il n'y a jamais d'adieu

'Afscheid nemen bestaat niet/ Il n'y a jamais d'adieu' is een indringend, sober en integer woordprogramma dat Wim Geysen schreef en regisseerde in opdracht van Ouders van Verongelukte Kinderen vzw.

Drie Nederlandstalige en drie Franstalige actrices/acteurs kruipen  - ondersteund door piano en viool -  in de huid van tientallen ouders, broers en zussen van jonge verkeersslachtoffers. De woorden die zij uitspreken, zijn die van reële nabestaanden. De performance (30’) biedt inzicht in de verschillende fasen van rouw en verdriet, de reacties van familie, vrienden en hulpverleners, en de emoties die gepaard gaan met het verlies van een kind, broer of zus.

Prijs: € 15 (+ € 2 verzendingskosten)

Te bestellen op info@ovk.be of 02 427 75 00

 

Flits!

Flits! is een toneelstuk dat ook op DVD werd gezet. Het stuk gaat over weekendongevallen en de belangrijkste doelgroep zijn jongeren tussen 17 en 25 jaar oud.

Een verjaardag…cover_flits_0.jpg
Twee goede vrienden…
Een verrassingsfeest…
Wat begint als een schitterende avond…
Eindigt in een nachtmerrie!

Een jongeman vertelt over een groep vrienden die in het weekend samenkomen voor een avondje uit. Er wordt gedanst, gelachen, gefeest, 'geleefd'. De avond eindigt heel abrupt. Het leven van de verteller en dat van de andere 'getuigen' verandert ingrijpend.

Flits! is een theatermonoloog die verrast, overrompelt en tot nadenken dwingt.

Concept, tekst en spel: Wim Geysen.

Prijs: € 15  (+ € 2 verzendingskosten)