SAVE

SAVE is de gemeenschappelijke naam voor alle OVK-acties voor verkeersveiligheid. SAVE staat voor ‘Samen actief voor veilig verkeer’. Want ouders die een kind verloren bij een verkeersongeval, willen voorkomen dat nog één kind hetzelfde lot moet ondergaan. Daarom zetten zij zich in voor meer verkeersveiligheid. En roepen zij iedereen op die strijd samen te voeren.

 

SAVE-borden

Op vraag van de ouders plaatst OVK een SAVE-bord op de plaats van het dodelijk ongeval.

Het SAVE-bord is in de eerste plaats een teken van solidariteit met de nabestaanden van het verkeersslachtoffer. Daarnaast heeft het SAVE-bord ook een sensibiliserend doel: het spoort weggebruikers aan zich veilig te gedragen in het verkeer. Op de plaats van het SAVE-bord heeft immers een jongere het leven gelaten in een verkeersongeval.

Hier leest u hoe u een SAVE-bord kan aanvragen.

Naast de SAVE-borden op de plaats van een ongeval bestaan ook ‘anonieme’ SAVE-borden. De Vlaamse overheid plaatst deze borden in de nabijheid van flitscamera's. Ook deze borden zijn een oproep zich veilig te gedragen en benadrukken dat flitscamera’s zorgen voor meer verkeersveiligheid.

 

Gepersonaliseerde SAVE-autosticker

OVK-leden kunnen een gepersonaliseerde sticker laten maken voor op de achterruit van hun auto. Op de sticker staan het SAVE-logo, de foto, de voornaam en de leeftijd van hun kind en een sensibiliserende boodschap.

SAVE-autosticker

Bent u lid van OVK en wil u een autosticker bestellen? Contacteer OVK op info@ovk.be of 02 427 75 00.

 

SAVE-charter Steden & Gemeenten

Met dit project spoort OVK lokale overheden aan een (nog) beter mobiliteitsbeleid te voeren, zodat op hun grondgebied geen (jonge) verkeersslachtoffers meer zouden vallen. Steden en gemeenten kunnen het charter ondertekenen met 7 doelstellingen voor een veiliger verkeer. OVK helpt hen deze doelstellingen te vertalen naar concrete actiepunten voor hun stad of gemeente. Na een succesvolle uitvoering van het actieplan wordt door OVK het SAVE-label uitgereikt.

Op de website van SAVE Steden & Gemeenten vindt u alle informatie over het project.