Campagnes

Moederdag - niet voor alle mama's een feestdag (2018)

13 mei was het Moederdag, maar voor sommige mama's is dit geen feestdag.

Twee mama's, OVK-leden, getuigen.

 

Radiocampagne tegen overdreven snelheid (2017)

OVK is een van de twee winnaars van de MEDIALAAN Fairtime Award, een creatieve wedstrijd voor sociale en humanitaire organisaties. OVK won deze prijs met een radioscript dat gerealiseerd werd door OVK's trouwe partner Happiness Brussels. De jury vond radio een uitstekend medium voor deze campagne: in de auto wordt de bestuurder immers zo rechtstreeks geconfronteerd met zijn gedrag.

Een zeskoppige, professionele jury beloonde de inzending met een radiocampagne op Qmusic en Joe, van 1 tot 8 juni 2017.

Twee OVK-leden werkten mee aan de radiospot waarin een schijnbaar positief nieuwsbericht op slag omslaat als een ouder aan het woord komt.

Je kan de spots hier en hier beluisteren.

 

Speedtalk: campagne tegen overdreven snelheid (2017)

OVK maakte, samen met de Federale Wegpolitie en communicatiebureau Happiness Brussels, een pakkende campagnefilm waarin OVK-leden in gesprek gaan met snelheidsovertreders.

Hiermee werd de flitsmarathon 2017 van de wegpolitie op een aangrijpende manier op gang getrapt.

In Van Gils & Gasten vertelde OVK-lid Viviane Boulanger het verhaal achter de campagne.

 

Campagne: The Safety Jingle (2016)

Radiopresentatoren roepen vaak op hen te bellen, te sms’en of te tweeten. Maar: 80% van de actieve bevolking luistert naar de radio in de wagen. En gsm’en terwijl je rijdt, is een gevaarlijke combinatie: het verdrievoudigt de kans op een ongeval.

Met The Safety Jingle geeft OVK radiopresentatoren een instrument om hun luisteraars er aan te herinneren dat gsm’en achter het stuur gevaarlijk is. Het is een audiofragment dat ze kunnen afspelen net nadat ze luisteraars oproepen om de radio te bellen of te sms’en. De stemmen die je hoort, zijn die van OVK-leden. Ze zeggen: “… Maar alsjeblieft, geen gsm achter het stuur. Leg ‘m in het handschoenenkastje. Een verzoek van ouders van verongelukte kinderen. Zoals wij."
Deze campagne kwam tot stand in nauwe samenwerking met onze partner, communicatiebureau Happiness Brussels.  

 

Campagne: Forever Young - film en radiospot (2016)

De film toont het levensverhaal van een moeder achter het stuur, met op de achterbank haar zoontje. Eén telefoontje later, zien we de moeder steeds ouder worden. Haar zoontje echter blijft 5 jaar oud. Aan het einde van de film begrijpen we dat haar zoontje gestorven is in een auto-ongeval, op het moment dat ze de telefoon opnam, jaren geleden. Dit alles op de tonen van ‘Forever young’ van Alphaville en met de bekende Vlaamse actrices Lotte en Marijke Pinoy. 
Met deze aangrijpende, bijna rauwe cinema vérité maakte OVK mensen duidelijk dat één klein foutje, dat één beslissing om toch op te nemen, voldoende kan zijn om van een herinnering een levenslang litteken te maken. De film is te zien op YouTube.

 

Getuigenissen Week zonder Vluchtmisdrijf (2016)

OVK werkte mee aan de campagne van het BIVV en Rondpunt: de Week zonder Vluchtmisdrijf (september 2016). OVK-leden Jef en Willy brachten getuigenissen.

 

Wereldherdenkingsdag voor Verkeerslachtoffers (2016)

OVK-leden getuigden op Radio 2 in Plaat Préféré en De Madammen.