Nieuwe familie

U hebt uw kind verloren in een verkeersongeval en bent op zoek naar andere ouders die hetzelfde meemaakten?

OVK wil er voor u zijn. We brengen families van jonge verkeersslachtoffers met elkaar in contact. Gedurende de jarenlange werking van de vereniging is gebleken dat lotgenoten bij elkaar steun en (h)erkenning vinden. Tussen lotgenoten is de solidariteit groot, met respect voor de eigenheid van ieders vehaal en beleving.

Op verschillende momenten en manieren kan u in contact komen met lotgenoten, als u dat wenst.

Omdat de eerste stap naar een lotgenotengroep groot kan zijn, stelt OVK steeds voor rustig kennis te maken tijdens een huisbezoek. Tijdens deze ontmoeting kan u vertellen over het verlies van uw kind en de gevolgen ervan voor uzelf en uw naasten. Het is een gelegenheid om vragen te stellen over OVK en om in gesprek te gaan met een lotgenoot. 

Via het ledenblad wordt u geïnformeerd over thema’s gerelateerd aan rouw en verkeersveiligheid. U vindt er ook een overzicht van de activiteiten die OVK haar leden aanbiedt.

OVK organiseert ook praatgroepen. Hier kan u uw verhaal doen, of gewoon luisteren. Het is een plaats waar vanuit een respectvolle en niet-veroordelende houding geluisterd wordt naar elkaars verhaal en belevingen. De praatgroepen worden begeleid en omkaderd door een deskundige.

Daarnaast worden regelmatig wandelingen georganiseerd, waar u op een meer informele manier contact kan leggen met andere ouders.

Twee keer per jaar vindt er een lotgenotenweekend plaats. Warme ontmoetingen staan centraal tijdens deze weekends. Er is ruimte om uw verhaal te delen, om samen te ontspannen, ...

 

Indien u dit wenst neemt een professionele medewerker contact met u op en brengt u in contact met andere lotgenoten uit uw regio. Bezorg ons uw contactgegevens

U kan OVK ook bereiken via 02/427.75.00 of op info@ovk.be

Bent u een familielid of vriend van ouders die hun kind verloren en hebt u vragen, neem dan gerust contact op.