Getuigenissen

Getuigenissen voor scholen secundair onderwijs, hogescholen, bedrijven, ....

Ouders van OVK gaan getuigen in scholen secundair onderwijs (i.s.m. partnerorganisatie Rondpunt), hogescholen, bedrijven,....

Ze vertellen over het ongeval waarin hun kind omkwam, en over de impact van dat verlies op hun eigen leven en op het leven van iedereen die hun kind kende, ook nog jaren later.

Zo laten ze de toehoorders stilstaan bij de gevolgen van een verkeersongeval. Ze maken hen bewust van de verantwoordelijkheid die deelnemen aan het verkeer met zich meebrengt. Een verantwoordelijkheid voor hun eigen leven en voor het leven van al hun medeweggebruikers.

Na de getuigenis is er tijd en ruimte voor uitwisseling tussen de getuige en de toehoorders.

Wenst u meer informatie over getuigenissen door OVK of wenst u een getuigenis aan te vragen, contacteer dan ellen.ruys@ovk.be of 02 427 75 00. 

 

Getuigenissen voor professionelen

Vaak komen hulpverleners en andere professionelen op een specifiek moment in contact met nabestaanden van een verkeersongeval. Het is voor hen daarom niet altijd gemakkelijk om zicht te hebben op de lange lijdensweg die de familie van een verkeersslachtoffer doorloopt. En dus ook niet op de impact (negatief én positief) die hun eigen acties als professional kunnen hebben op het rouwproces, ook op lange termijn.

Daarom getuigen ouders van OVK voor teams van hulpverleners en andere professionelen.

Ouders getuigen voor diensten van de federale en de lokale politie, in politiescholen, voor diensten slachtofferhulp, diensten slachtofferonthaal, toekomstige magistraten, voor verzekeringsmaatschappijen, …

Hebt u interesse in een getuigenis voor uw team? Neem contact op met ellen.ruys@ovk.be of 02 427 75 00.

 

Getuigenissen voor het brede publiek

Nabestaanden merken dat hun omgeving soms niet goed weet hoe ze moet omgaan met rouwenden. Vrienden en kennissen willen steun en troost bieden aan de familie die een kind verloor, maar vinden hiervoor niet altijd de juiste woorden of het juiste gebaar.

OVK werkt daarom mee aan vormingsreeksen over rouw. Ouders vertellen over hun ervaringen en geven handvatten over omgaan met mensen in rouw.

Hebt u belangstelling in een getuigenis in het kader van uw vorming over rouw? Mail naar ellen.ruys@ovk.be of bel 02 427 75 00. 

Hier vindt u alvast een aantal tips voor de omgeving van rouwenden.