VeiligOver, de nieuwe campagne van OVK (09.2022)

Naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar introduceert de organisatie OVK de campagne ‘VeiligOver’. Een initiatief dat ernaar streeft voetgangers veilig te laten oversteken en dat bovendien iedereen toestaat om ook zélf aan te duiden waar er nood is aan een veilige oversteekplaats, via veiligover.be. 

Samen oversteken veilig maken, dat is de ambitie van ‘VeiligOver’.

De campagne gaat van start met een confronterend en aangrijpend zebrapad. Een zebrapad dat gemaakt is met de namen van kinderen die overleden door een aanrijding op een onveilige of niet gerespecteerde oversteekplaats.

 

Het streven naar veilig oversteken, begint uiteraard wel bij het streven naar veilige oversteekplaatsen. Dat is het uitgangspunt van ‘VeiligOver’, een initiatief van Ouders van Verongelukte Kinderen. Via veiligover.be roept de organisatie dan ook iedereen op om in een Street View-webapplicatie heel concreet aan te duiden waar er nood is aan een veilige oversteekplaats en wat precies vandaag die plaats onveilig maakt om over te steken

OVK zal met de verkregen informatie aan de slag gaan.

www.veiligover.be

“Veilig oversteken begint uiteraard bij een veilige oversteekplaats. Maar voor alle duidelijkheid, een veilige oversteekplaats is geen garantie voor een veilige situatie. Veilig oversteken is een verantwoordelijkheid van iedereen: de autobestuurder, uiteraard. Maar ook van de wegbeheerder (is de oversteekplaats goed onderhouden, moet de aanrijsnelheid niet naar omlaag via bijvoorbeeld drempels of verkeerslichten, is de oversteekplaats voldoende verlicht en aangeduid, etc… ?) én natuurlijk ook van de voetganger zelf. Veilige oversteekplaatsen zijn echt een verantwoordelijkheid van iedereen en daarom willen we iedereen ook betrekken in deze campagne. Maar, alles begint bij veilige oversteekplaatsen.”

                                                                                               Koen Van Wonterghem

Onze oprechte dank gaat uit naar de ouders van Valentien, Kato, Sofie, Zara, Lorenzo, Jamie, Perrine, Gwendoline, Tao, Sophie.

Meer info: persbericht